Mai mulți părinți au transmis mesaje redacției prin care se arată că de la școlile în care învață copiii lor li s-a transmis mesajul că în această iarnă s-ar putea recurge la ore online, pentru că nu vor ajunge banii pentru plata utilităților.

sondaj

”Din diferite surse, am aflat că la diferite școli din oraș se induce ideea ca nu sunt bani pentru încălzire și că este posibil să se facă scoală online din acest motiv sau părinții sa contribuie cu bani pentru încălzirea școlii”.

În Sibiu și Bârlad se vorbește concret despre trecerea școlii în online pe timp de iarnă

Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu, spune că decizia de a se intra în online pentru a se economisi bani va fi luată de consiliile de administrație.

”Decizia se ia doar în cadrul Consiliului de Administrație al instituției de învățământ și doar cu avizarea Consiliului de Administrație al Inspectoratului școlar. Fără aceste avize nu se poate face nimic, nu se poate trece în online. Am auzit că la un liceu ar fi o astfel de situație, dar în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar nu a ajuns o astfel de propunere” – a transmis Constantin Dincă.

Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş (PNL), le-a cerut printr-o adresă directorilor unităţilor de învăţământ din localitate să găsească soluţii pentru reducerea costurilor facturilor, indicând ca posibile scenarii inclusiv desfăşurarea cursurilor în sistem online şi hibrid sau diminuarea timpilor de desfăşurare a orelor.

„Unităţile de învăţământ la care finanţarea de bază nu acoperă cheltuielile de funcţionare au luat decizii privind realizarea eficientă a sistemului de învăţământ, optimizând şi eficientizând cheltuielile astfel încât să nu fie afectaţi indicatorii procesului de învăţământ cum ar fi: diminuarea timpilor de desfăşurare a orelor, efectuarea orelor în două schimburi pentru a încălzi şi ilumina doar anumite săli de clasă, efectuarea orelor în sistem online sau mixt. Drept urmare, vă rugăm să ne comunicaţi scenariile la care v-aţi gândit din care să reiasă şi economiile cantitative şi valorice pe care estimaţi să le realizaţi comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent. (…) Avem rugămintea să trataţi această problemă cu celeritate şi seriozitate, deoarece cât de curând vor sosi următoarele facturi şi trebuie să dăm dovadă de bună gestionare a crizei în care ne aflăm” – se arată în documentul primit de conducerile şcolilor şi grădiniţelor din Bârlad.

 

 

Sursă foto – pixabay.com