Premierul Ciucă – Neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei este o variantă

Majorarea pensiilor foarte mici a făcut subiectul unei discuții în ședința conducerii PNL de marți seara. Surse participante au declarat pentru Digi24.ro că Raluca Turcan a fost cea care a propus acest lucru, fostul ministru al Muncii precizând că „majorarea plafonului de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei ar crește pensiile a aproape un milion de pensionari”. Nicolae Ciucă a declarat după ședință că PNL va merge cu această propunere în coaliție pentru a fi discutată cu pertenerii de guvernare.

Întrebat dacă PNL susține neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei, Nicolae Ciucă a spus că este o variantă care s-a discutat în ședința de astăzi. „S-a discutat această propunere care a aparținut PNL încă din vremea când conducea Ministerul Muncii. Toate aceste chestiuni trebuie discutate cu partenerii noștri din coaliție, și ele trebuie validate în coaliție, desigur, ținând cont de resursele bugetare”.

„Mergem cu această propunere în interiorul coaliției. Avem nevoie să ne adresăm către toate categoriile sociale, îndeosebi către cele vulnerabile, și să le susținem, ca în această perioadă să nu resimtă efectele acestei crize”, a adăugat premierul.

 

 

Sursă foto – ciuca/faceboook.com