Rectorul SNSPA – Mă întreb cum o să mai dialogăm noi de la egal la egal cu partenerii europeni, după ce ministrul educației din România susține deschis, public, oficializarea imposturii academice

Reacție a rectorului SNSPA legată de propunerile din proiectul legii educației care amnistiază plagiatorii. Remus Pricopie salută selecția universității pe care o conduce în inițiativa Universități Europene, anunțată de Comisia Europeană și critică, în context, „oficializarea unor practici repudiate peste tot în lume, pe care dorește să le ridice la rang de lege”.

„Mă întreb cum o să mai dialogăm noi de la egal la egal cu partenerii europeni, după ce ministrul educației din România susține deschis, public, oficializarea imposturii academice” – potrivit lui Remus Pricopie.

Comisia Europeană a anunţat că CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, alianță universitară din care face parte Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a fost selectată şi va primi până la 14,4 milioane de Euro sprijin financiar, pentru continuarea activității.

“SNSPA este în elita Universităților Europene de științe sociale. Privim cu mândrie, dar și cu responsabilitate rezultatul selecției Comisiei Europene. Vom continua să construim universitatea viitorului, alături de partenerii noștri din alianță, oferind studenților și profesorilor din SNSPA oportunități inovatoare și transnaționale în educație și cercetare. Este un succes al SNSPA și al celorlalte (puține) universități din România care au trecut prin această competiție europeană.

Pe de altă parte, nu pot să nu-mi exprim îngrijorarea cu privire la modul în care se discută despre viitorul universităților la noi în țară. Mă întreb cum o să mai dialogăm noi de la egal la egal cu partenerii europeni, după ce ministrul educației din România susține deschis, public, oficializarea imposturii academice.

În acest moment, prin promovarea unui pachet legislativ fără minime norme morale şi de calitate, Ministerul Educației din România devine primul impediment în calea excelenței academice, prin oficializarea unor practici repudiate peste tot în lume, pe care dorește să le ridice la rang de lege”- scrie rectorul SNSPA.

Rectorul Pricopie este primul rector, până la acest moment, dintre toți cei aproape 70 de rectori ai universităților de la noi, care critică instituțional introducerea în proiectul legii a amnistiei plagiatorilor. Comunicatul integral al SNSPA, aici.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/remus.pricopie/photos