Obligatoriu meditații pentru cei care vor un liceu bun – Cîmpeanu vrea reintroducerea examenului de admitere, dar numai la liceele de top iar subiectele să fie redactate de fiecare liceu în parte

Elevii care vor începe clasa a VIII-a în septembrie 2023 vor avea șansa să dea examen de admitere la colegiul național la care și-ar dori să învețe, potrivit noilor propuneri pentru sistemul preuniversitar, puse în dezbatere publică.

Proiectul pus în dezbatere publică arată că „unitățile de învățământ liceal cu statut de Colegiu național pot organiza concurs de admitere în „clasa a IX-a, pentru maximum 90% din numărul de locuri atribuite prin planul de școlarizare”. Restul de 10% din locuri se ocupă prin repartiție computerizată, în urma susținerii evaluării naționale.

De asemenea, data desfășurării concursului de admitere este stabilită de Ministerul Educației și se face publică la începutul fiecărui an școlar, potrivit proiectului.

”Vă aduc în atenție o schimbare legislativă propusă de ministrul Câmpeanu care are darul a arunca în aer puțina stabilitate pe care o aveam în privința admiterii la liceu.

Se dorește reintroducerea examenului de admitere, dar numai la liceele de top. Cu subiecte redactate de profesorii din aceste colegii.

Bine ați venit la jocurile foamei în care parintii disperati vor plăti bani grei pe meditații. ” – scris profesorul Maria Cernat într-un articol pentru România curată

 

 

Sursă foto – pixabay.com