Gabriela Popescu, profesoara de științe socio-umane, a organizat o activitate diferită, în cadrul programului “Școala altfel”, împreună cu elevii clasei a IX-a, clasa la care este dirigintă.

sondaj

Tema activității, “profesorul bun vs profesorul rău”.

Mai exact, elevii au fost împărțiți pe grupe și puși să prezinte cum arată și cum se comportă un ”profesor rău” și cum arată și se comportă un ”profesor bun”. Se pare că tema i-a atras pe elevii profesoarei. Contribuțiile lor, cât se poate de generoase, sunt materializate în figurine și în planșe completate după propria lor judecată. Toate materialele rezultate sunt folosite pentru a decora sala de clasă la finalul activității.

Nu există nimic supărător în aceste materiale, exceptând multe din descrierile profesorului rău, care, fie “țipă întotdeauna la ore”, fie „se supără dacă nu înțelegi de prima dată un lucru” (după părerea membrilor echipei Pijamalele), fie „consideră că nota 10 este doar pentru el”, fie „se folosește de violența verbală pentru a intimida” (după părerea membrilor echipei Haremul lui Tomiță!), fie „știe să jignească”, fie „întârzie la ore” (după cum reiese din textul echipei Pisicile albastre de Rusia), și exemplele ar putea continua.

Ce au spus elevii?

Continuarea pe Republica

 

 

Sursă foto – Republica.ro