Liderul PNL, Florin Cîțu, spune că negocierile dintre PSD și PNL pentru formarea unei noi majorități guvernamentale rămân blocate pentru că partidele nu s-au pus încă de acord cine să fie primul în rotativă. Legat de numele viitorului premier, Cîțu spune că i-a propus lui Ciolacu ca Alexandru Rafila să fie prim-ministru, însă a fost refuzat de liderul PSD.

sondaj

”Spre deosebire de PSD, PNL nu pune condiții. În acest moment, problema nu e numele premierului, ci faptul că avem două partide care vor să fie primele în rotativă. După ce depășim acest obstacol și vedem care este primul….

PNL nu pune condiții, nu m-ați auzit pe mine sau pe PNL să spună că domnul Ciolacu nu poate să fie premier. Noi nu avem această problemă. La PNL există o decizie a consiliului național ca președintele partidului să fie propunerea de premier.

PSD spune așa: «Noi vrem să avem prima propunere».

Este irelevant cine e de la PNL dacă PSD are decizie să fie prima propunere. Noi am discutat și ei (n. red. – PSD) au spus că îl vor pe domnul Ciolacu să fie primul, dacă PSD vine public și spune «noi vrem pe X de la PNL», să vină și să spună și atunci vedem dacă putem să facem ceva.

Eu i l-am propus domnului Ciolacu pe Rafila (n. red. – pentru prim-ministru), dar n-a fost de acord”.

„Vom ajunge la o înțelegere…. prin negocieri. Am negociat și azi, negociem și mâine. Când am început negocierile partidele erau diametral opuse, acum s-au făcut pași importanți”- a spus liderul PNL.

Anterior, PSD a anunțat că a luat decizia ca Marcel Ciolacu să fie propus premier.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/florinVcitu