Cehia interzice accesul nevaccinaților la evenimente și servicii publice

Conform Reuters, Cehia impune noi măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului și va interzice, începând de luni, accesul persoanelor nevaccinate anti-Covid la evenimentele şi serviciile publice. Premierul Andrej Babis a precizat, miercuri, că testele negative nu vor mai fi recunoscute.

Restricţiile, care urmează să fie aprobate de cabinet joi, survin după o creştere a infectărilor cu COVID-19 până la cifra record de 22.479 raportată marţi.

Multe ţări europene, inclusiv statele învecinate, Germania, Austria şi Slovacia, au înregistrat creşteri ale cazurilor de COVID-19 şi au început să înăsprească restricţiile. Slovacia a raportat miercuri un număr record de cazuri, iar Ungaria şi Polonia au înregistrat cele mai multe cazuri din ultimele peste şase luni.

„De luni, doar persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală vor avea acces la servicii şi evenimente publice”- a spus premierul Babis.

Rata de vaccinare a Cehiei este mai mică decât în alte ţări, cu 57,6% din populaţie complet vaccinată, faţă de media UE de 64,9%, conform datelor publicate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

 

 

Sursă foto – dw.com