Aproape 1.000 de oameni au protestat, duminică, în centrul municipiului Suceava, cerând eliminarea certificatului verde, renunţarea la măşti şi revenirea tuturor elevilor la şcoală, scrie Monitorul de Suceava. La manifestație a fost și George Simion, co-președintele AUR, care a postat imagini de acolo pe pagina lui de Facebook.

sondaj

Protestul a fost organizat de asociațiile Bucovina Profundă și Suceava Educată și era autorizat pentru maxim 100 de persoane, care să fie vaccinate cu schema completă sau trecute prin boală, conform normelor în vigoare din starea de alertă. La fața locului, însă, au venit mult mai mulți oameni, în jur de 1.000 de persoane, potrivit News.ro.

Protestatarii au manifestat împotriva Certificatului Verde, împotriva obligativității vaccinării și a restricțiilor și au cerut prezența fizicăîn toate școlile și grădinițele. Liderul grupului civic Bucovina Profundă, Mircea Pușcașu, a spus, la începutul mitingului, că acest protest este un exercițiu de identitate.

Trebuie să ne definim tot timpul să nu uităm cine suntem. Este un lucru trist, dar dacă noi uităm cine suntem ce vom spune copiilor noștri că suntem. Ce lume vom lăsa copiilor noștri? Ne comportăm ca un popor de oi care invită lupii să ne stăpânească”- a spus Pușcașu.

Participanții la protest au scandat „Libertate” sau „Vrem libertate, nu certificate” și purtau pancarte prin care cereau reluarea școlii cu prezență fizică sau anularea certificatelor verzi. La eveniment participă și liderul AUR George Simion care a postat imagini pe Facebook.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/george.simion.unire