În contextul în care persoanele nevaccinate au primit interzis în centrele comerciale, unul dintre cel mai cunoscute lanțuri de magazine de pe piață ia o decizie fără precedent.

sondaj

Dat fiind că magazinele sale se află în mai multe centre comerciale, Cora România a luat decizia să organizeze culoare și fluxuri separate de acces pentru persoanele care nu fac dovada vaccinării la intrarea în centrul comercial.

Comunicat de presă  Cora România

„Cora Romania, unul dintre cei mai vechi retaileri din Romania, un partener responsabil al autoritatilor si al consumatorilor, anunta ca accesul in hipermarketurile sale aflate in incinta unor centre comerciale se face pentru toti consumatorii, posesori sau nu ai unor certificate verzi.

Avand in vedere statutul de magazin esential al hipermarketurilor Cora, ceea ce inseamna, conform legislatiei in vigoare, ca toti consumatorii au accesul liber, Cora a organizat culoare si fluxuri separate de acces pentru persoanele care nu pot prezenta un certificat verde la intrarea in galeriile comerciale.

Mai mult, atragem atentia ca actuala forma a Hotararii de Guvern adoptata pe 25 octombrie 2021 nu are prevederi vizavi de vreo interdictie expresa sau explicatie privind felul in care se face accesul din galerii in hipermarket. Prin urmare, persoanele care nu pot prezenta un certificat verde vor avea acces in spatiul hipermarketurilor Cora prin coridoare autonome si securizate, care nu permit deplasarea catre alte spatii comerciale din incinta galeriilor, astfel cum a ramas prevazut si descris in prevederile Legii 55/2020. Atragem atentia asupra unor confuzii privind definitia „unitatii alimentare”, notiune reglementata de HG 843/1999, ignorata in acest moment. Ultimile modificari explica si descriu doar accesul in mall cu privire la restul activitatilor economice, dar nu au nicio prevedere legata de hipemarket – autoritatile intelegand importanta respectarii accesului clientilor la activitatea alimentara esentiala.

Sunt astfel puse in pericol mii de locuri de munca, securitatea unui intreg lant de aprovizionare care implica multi producatorii locali, si nu in ultimul rand sanatatea consumatorilor, care se vor indrepta spre un numar limitat de magazine, creandu-se aglomeratie si favorizandu-se nerespectarea conditiei esentiale de distantare sociala.

Cora Romania a fost mereu un partener responsabil care a implementat cu celeritate toate masurile pentru prevenirea si combaterea raspandirii virusului SARS-COV-2, ceea ce a si propulsat, de altfel, Cora printre retailerii cu cea mai mica rata de infectare in randul angajatilor.

Invitam toti clientii nostri sa ramana la fel de responsabili, sa poarte masca corespunzator, sa pastreze distanta sociala si sa foloseasca cu incredere, conform semnalizarii de la fata locului, caile separate de acces in hipermarketurile Cora”- se precizează într-un comunicat de presă al companiei.

 

 

 

Sursă foto –  market.com