Ambasadorul României în Italia către românii care au protestat în Italia – Când merg la cineva în casă, din bun simț nu mă apuc să-i arunc cu vopsea pe pereți

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a luat atitudine, miercuri, în cadrul unei videoconferințe cu reprezentanții mediului asociativ și ai presei de limbă română din Italia condamnând gestul unor români de a purta tricolorul la manifestațiile anti-Certificat verde, relatează publicația Roitalianul.

”Am asistat zilele trecute la manifestații denumite no-vax, unele violente, condamnate de întreaga clasă politică peninsulară și de către opinia publică italiană. La aceste manifestații au luat parte, din păcate, și cetățeni români, unii dintre ei purtând drapelul României. Democrația înseamnă responsabilitate, drepturi și obligații. Nu doresc să emit judecăți asupra principiilor fundamentale și libertății fiecăruia de a avea propriile opinii, doresc însă să reamintesc că o mare parte dintre compatrioții care se află pe teritoriul Italiei sunt rezidenți, nu sunt cetățeni italieni.

Prin urmare, dacă nu aș fi cetățean italian, aș avea rețineri pentru a protesta, mai ales participând la acțiuni violente față de deciziile autorităților unui stat prietenos. Când merg la cineva în casă, din bun simț îi respect regulile casei și nu mă apuc să-i arunc cu vopsea pe pereți sau să-l critic cum își organizează viața, într-un anumit fel.

Guvernul de la Roma a luat măsuri pentru a se proteja împotriva pandemiei, care după cum vedem, în al doilea an, produce efecte dezastruoase pe trei paliere esențiale: economic, social și mai ales uman, provocând deja o stare de oboseală generală” – a spus ambasadorul.

 

 

Sursă foto – ft.com