Un purtător de cuvânt al docherilor din Trieste a declarat miercuri că activitatea din majoritatea porturilor italiene va fi oprită vineri, dacă guvernul va continua planul de a face pașaportul verde obligatoriu pentru toate locurile de muncă, transmite agenția italiană ANSA.

sondaj

Au existat temeri cu privire la întreruperea lanțurilor de aprovizionare în ultimele zile din cauza noii obligații, în special în ceea ce privește Trieste, unde un procent ridicat de lucrători portuari nu ar fi vaccinați pentru COVID-19.

„Singura variantă posibilă pentru noi este să fie eliminat Green Pass” – a declarat pentru Huffington Post Stefano Puzzer, un purtător de cuvânt al lucrătorilor portului din Trieste.

„Blocada de vineri (la Trieste) este confirmată și astăzi vor exista surprize pentru că nu se va opri doar cu Trieste. Nici cu Genova nu se va opri, aproape toate porturile din Italia se vor opri. Vom avea confirmare în seara asta” – a mai declarat Puzzer.

Green Pass, care arată că o persoană este vaccinată pentru COVID-19, a trecut prin boală sau are un test negativ, va fi obligatoriu pentru toate locurile de muncă italiene începând de vineri.

 

 

Sursă foto – ft.com