Pelerinii a luat deja cu asalt Mitropolia pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Paracheva. Având în vedere situaţia epidemiologică, mulţi dintre credincioşi se tem de impunerea unor noi restricţii, care le-ar putea împiedica participarea la cel mai mare pelerinaj de la Iaşi.

sondaj

Sute de oameni s-au aşezat deja la rând, în curtea Mitropoliei, la Iaşi. Mulţi dintre credincioşi s-au grăbit să ajungă să se închine la racla Sfintei Paracheva de teama restricţiilor care s-ar putea impune în perioada următoare.

Mitropolia, însă, nu a fost luată pe nepregătite, aceasta amenajând spaţiul din curte corespunzător pentru situaţia epidemiologică actuală.

Pentru a preveni contractarea virusului, reprezentaţii Mitropoliei s-au asigurat de existenţa unui singur culoare pe care pelerinii să intre în biserică, în timp ce mai mulţi voluntari au garantat că pelerinii păstrează distanţa şi poartă masca de protecţie.

Coada formată la racla Sfintei Cuvioase Parascheva, deja de un kilometru

În acest moment, credincioşii pot intra să se închine la racla Sfintei Cuvioase Parascheva fără niciun fel de restricţie. Deocamdată, nu a fost stabilită cu exactitate data la care sfintele moaşte vor fi scoase din Catedrala Metropolitană, însă, cel mai probabil, va fi pe 8 octombrie, potrivit TVR.

 

 

Sursă foto -basilica.ro