Guvernul a stabilit luni care sunt regulile care se aplică în cazul trotinetelor electrice pe drumurile publice. Printre altele, se interzice circulația pe trotuare și pe drumurile acoperite de polei și zăpadă, iar conducătorii lor pot fi verificați cu etilotestul.

sondaj

Prin hotărârea de luni se reglementează normele de conduită pentru conducătorii de trotinete electrice, similar conducătorilor de biciclete. De asemenea, sunt reglementate condițiile tehnice pentru trotinetele electrice la fel ca în cazul celor prevăzute pentru biciclete, au anunțat reprezentanții MAI.

Trotinetele electrice trebuie conduse numai pe un singur rând atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii au obligația de a avea asupra lor actul de identitate.

De asemenea, este stabilită interdicția conducătorilor de trotinete de a circula cu acestea atunci când se află sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive sau de a circula cu trotinetele electrice atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă.

Totodată, este interzisă circulația cu trotineta electrică fără a menține contactul cu solul sau de a circula cu aceasta atunci când nu sunt respectate condițiile tehnice minime pe care trebuie să le îndeplinească.

 

 

Sursă foto – bbc.com