Moțiune de cenzură – PSD, USR PLUS și AUR au anunțat că votează căderea Guvernului Cîțu, minoritățile naționale nu participă la vot

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD va fi dezbătută şi supusă la vot marţi de plenul Parlamentului. Initulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”, moţiunea a fost iniţiată de 157 de deputaţi şi senatori PSD.

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii parlamentarilor.

Pentru a fi adoptată, moţiunea trebuie să întrunească 234 de voturi „pentru”.

Conform calculului matematic, sunt şanse ca moţiunea de cenzură a PSD să fie adoptată de Parlament.

PSD, USR şi AUR, care au anunţat că susţin moţiunea, au împreună 280 de parlamentari, în timp ce PNL şi UDMR au 163, iar cei 18 deputaţi ai minorităţilor naţionale nu participă la vot. Mai sunt şi patru deputaţi neafiliaţi care nu au anunţat cum vor vota.

Preşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, a informat că parlamentarii liberali vor participa la dezbaterea din Parlament a moţiunii de cenzură, dar nu vor vota.

SURSE: PNL nu va face o propunere de premier dacă pică guvernul Cîțu și lasă partidele din opoziție să facă o nominalizare. Dacă PSD, USR și AUR nu propun pe nimeni, tot Florin Cîțu va fi avansat de liberali

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/pnl.ro