Șah la Macron – Primarul Parisului, socialista Anne Hidalgo, și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale din Franța

Primarul Parisului, socialista Anne Hidalgo, şi-a anunţat duminică oficial candidatura la alegerile prezidenţiale din Franţa din 2022, adăugându-se astfel listei de aspiranţi ai unei stângi divizate, relatează AFP.

„Cunoscând gravitatea vremurilor noastre şi pentru a da o speranţă vieţilor noastre, am decis să candidez la preşedinţia Franţei” – a afirmat ea în faţa susţinătorilor la Rouen, oraş din Normandia.

În vârstă de 62 de ani, Anne Hidalgo este creditată în sondajele de opinie actuale cu un procent cuprins între 7% şi 9% din intenţiile de vot la primul tur de scrutin, insuficient pentru a se califica în al doilea tur de scrutin.

Anne Hidalgo, care în 2014 a devenit prima femeie primar al Parisului, se numără printre puţinii politicieni de stânga de vârf rămaşi relativ neafectaţi după reconfigurarea peisajului politic prin victoria la preşedinţie a lui Emmanuel Macron în 2017.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/HidalgoAnne