Papa Francisc – vizită de câteva ore la Budapesta

Papa Francisc a început duminică cea de-a 34-a călătorie apostolică a pontificatului său, care cuprinde Budapesta și Slovacia. Papa a plecat cu avionul de la Roma-Fiumicino la ora 6.00 și a ajuns pe aeroportul internațional din capitala Ungariei în jurul orei 7.45 de minute, relatează Vatican News.

După primirea oficială, papa a mers la Muzeul de Belle Arte din Budapesta pentru primele întâlniri din agenda zilei: cu președintele Republicii Ungare, Janos Ader, și succesiv cu premierul ungar Viktor Orban.

La tradiționalul schimb de daruri, papa a făcut cadou liderilor ungari un triptic și un tablou în mozaic, după o pictură în ulei a lui Ippolito Caffi (1809-1866), reprezentând mulțimea de credincioși din Piața San Pietro care așteaptă binecuvântarea papală de la loggia centrală a bazilicii.

Agenda călătoriei apostolice la Budapesta culminează cu Sfânta Liturghie de încheiere a Congresului Euharistic Internațional. La ora 14.30 Papa a plecat spre Slovacia, unde rămâne până pe 15 septembrie.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/PapaFranciscoPontifex