Universitatea Medicală Semmelweis din Budapesta a decis că studenților săi li se va permite să înceapă cursurile de educație pentru sănătate numai dacă au fost vaccinați împotriva Covid-19, relatează Hungary Today.

sondaj

Educația medicală și știința sănătății sunt de neconceput fără pregătirea practică, atunci când studenții învață și participă la acordarea de îngrijiri în farmacii sau la paturile pacienților. Este inacceptabil și contradictoriu jurămintelor studenților din primul an să pună în pericol semenii vulnerabili, fără a face tot ce le stă în putință pentru a se proteja pe ei înșiși.”, se spune în comunicatul universității.

Totuși, în cazul în care un student nu poate primi vaccinul dintr-un motiv medical valid (de exemplu, o femeie însărcinată în primul trimestru), universitatea va oferi gratuit un test antigen la fiecare cinci zile.

Studenții care refuză vaccinarea fără un motiv medical valid certificat de un specialist medical, se pot înscrie la Universitatea Semmelweis, dar nu li se va permite să înceapă studiile, a completat instituția de învățământ superior.

Reamintim că, în urmă cu câteva săptămâni, Universitatea din Debrecen a luat o decizie similară  în ceea ce-i privește pe studenții de la Facultatea de Medicină Generală, Facultatea de Sănătate, Facultatea de Medicină Dentară, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Sănătate Publică, pe baza unei legi adoptate la sfârșitul lunii iulie, care impune vaccinarea obligatorie pentru toți lucrătorii din domeniul sănătății.

 

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto -Hungary Today