Gelu Duminică – Aștept ziua în care un copil analfabet va da școala românească în judecată pentru malpraxis educațional

„Visul meu este ca unul dintre milioanele de copii analfabeți din România, care are diplomă de opt-zece clase, să dea în judecată școala pe care a urmat-o”– afirmă sociologul Gelu Duminică.

Invitat la Podcastul de fapte bune, susținut de Fundația Vodafone România, Gelu Duminică anunță unul dintre programele la care asociația pe care o conduce lucrează: Parajuriștii, dedicat comunităților care doresc să intre în conflict cu autoritățile din cauza calității slabe a serviciilor pe care le primesc.

„Dacă ne uităm în cataloage o să vedeți că școala aia l-a evaluat cu note bune, a spus că a fost la școală non-stop, că nu a fost corijent, nu a fost repetent. Și dacă îl pui pe copil, adult în momentul de față, nu știe să scrie și să citească bine. Și atunci stai să te întrebi cum s-a întâmplat asta? Care e responsabilitatea ta, a instituției publice, care ai girat așa ceva? Repet, ai spus că e de nota 8, că a fost la școală, că mă uit în cataloagele tale..A, ai făcut toate astea ca să-ți iei un salariu. Pentru mine e malpraxis educațional”, mai spune Gelu Duminică.

 

 

Sursă foto – dw.com