Ministrul Educației – Școlile din București ar putea trece complet online în a doua jumătate a lunii octombrie, când pragul de infectare va ajunge 6 la mia de locuitori, dacă nu crește ritmul de vaccinare

Bucureștiul ar putea ajunge spre finalul lunii octombrie la pragul de infectare cu coronavirus de 6 la mia de locuitori, moment în care toate școlile trec automat în regim 100% online, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, duminică seară la Digi 24. Acest scenariu este plauzibil în condiile în care nu crește ritmul vaccinării, a avertizat Cîmpeanu.

„În acest ritm, dacă nu înțelegem importanța vaccinării, este posibil ca Bucureștiul să ajungă în a doua jumătate a lunii octombrie la 6 la mie. A nu se confunda atingerea pragului cu carantina”, a declarat Cîmpeanu.

Nu este pentru prima dată când ministrul Educației vorbește de atingerea pragului de infectare de 6 la mia de locuitori în zonele urbane mari. Cîmpeanu a declarat acum două săptămâni că orașele aglomerate ar putea ajunge la pragul de infectare cu SARS-CoV-2 de 6 la mia de locuitori în octombrie, dacă trendul crescător actual se menține și oamenii nu se vaccinează. Întrebat când ar putea ajunge Bucureștiul la șase la mie, Cîmpeanu a răspuns „în șase-șapte săptămâni, dacă nu se încetinește acest ritm, e posibil”.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, pe 2 septembrie 2021, Hotărârea numărul 65 pentru abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății în vederea emiterii unui Ordinului comun prin care sunt stabilite măsurile pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică din 13 septembrie.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu