Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat, marţi seară, vorbind despre creşterea preţurilor la energie, că „majorările de preţuri n-ar fi trebuit să surprindă aşa de tare opinia publică informată” şi a susţinut, totodată, că ANRE „putea să facă mai mult pentru consumatorul final”. „Se estimează o creştere a preţurilor, însă nu disproporţionată… Nu cred că este oportun acum să încep să dau cifre pentru că mă uit şi eu la diverse analize economice, n-am o lampă a lui Aladdin în care să privesc şi să vă spun cum vor creşte preţurile”, a declarat Turcan, întrebată despre scumpirile care vor urma.

sondaj

Turcan a declarat, referindu-se la ANRE, că „putea să facă mai mult pentru consumatorul final”.

„Am urmărit evoluţia activităţii acestei instituţii şi din perspectiva drepturilor consumatorilor finali am impresia că atenţia nu a fost la fel de focusată ca spre furnizori sau distribuitori„- a afirmat Turcan, menţionând că liberalizarea preţurilor trebuia însoţită de o informare a consumatorilor asupra schimbărilor pe care aceasta le aduce.

Referitor la creşterea preţurilor, ministrul a afirmat: „Se estimează o creştere a preţurilor, însă nu disproporţionată… Nu cred că este oportun acum să încep să dau cifre pentru că mă uit şi eu la diverse analize economice, n-am o lampă a lui Aladdin în care să privesc şi să vă spun cum vor creşte preţurile. (…) De unde mai vin aceste creşteri de preţuri? De la angajatorii care, de exemplu, nu-şi pot susţine forţa de muncă şi atunci transferă costurile cu forţa de muncă în preţuri (…)”.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/RalucaTurcan