Ministrul Educației despre plata profesorilor nevaccinați – Profesorii nu sunt plătiți nici mai mult, nici mai puțin dacă sunt sau nu vaccinați

“Profesorii sunt plătiți pentru calitatea și volumul actului educațional; profesorii nu sunt plătiți nici mai mult, nici mai puțin dacă sunt sau nu vaccinați”- a declarat ministrul Educației, la Kanal D, întrebat dacă vor fi plătite la fel cadrele didactice care refuză vaccinarea cu cele care se vaccinează.

Amintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în urmă cu 2 săptămâni, într-o conferință de presă susținută la Guvern alături de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, că peste pragul de infectare de 6 la mie cu noul coronavirus, pentru “profesorii care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore. Dacă nu vor nici să fie testați de DSP, sigur că va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică. (…) Nu vor fi concediați. Până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie să se odihnească puțin

Întrebat, în cadrul emisiunii 40 de întrebări cu Denise Rifai la Kanal D, dacă profesorii care refuză vaccinarea vor fi plătiți la fel, ministrul a răspuns: “Deci în primul rând vaccinarea este o responsabilitate nu numai față de tine însuți, ci față de toți ceilalți cu care interacționezi. Avem un Institut Național de Sănătate Publică și nu individuală, avem Direcții de Sănătate Publică și nu individuală. Sunt convins că cea mai mare parte din colegii cadre didactice înțeleg aceste lucruri”.

Cîmpeanu a precizat din nou că 60% dintre angajații din învățământ sunt vaccinați, “o pondere mai mare de dublu față de media națională. Deci sunt foarte mândru că 165.000 de angajați din învățământ sunt deja vaccinați” și a precizat că pe 8 septembrie va publica situația actualizată.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu