Medicii se apăra în scandalul certificatelor de vaccinare false – Este posibil ca eliberarea certificatelor fără imunizarea anti-COVID să se facă și prin intermediul asistenților, și în centrele de vaccinare

Medical workers at Kaiser Permanente French Campus test a patient for the novel coronavirus, COVID-19, at a drive-thru testing facility in San Francisco, California on March 12, 2020. - Between 70 to 150 million people in the United States could eventually be infected with the novel coronavirus, according to a projection shared with Congress, a lawmaker said March 12, 2020. (Photo by Josh Edelson / AFP) (Photo by JOSH EDELSON/AFP via Getty Images)

Dr. Sandra Alexiu, medic de familie și președinte Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov, a declarat pentru Sănătatea TV că este posibil ca eliberarea certificatelor de vaccinare anti-COVID fără a avea loc imunizarea să se facă și prin intermediul asistenților, pentru că și în centrele de vaccinare, medicii sunt cei care doar supraveghează completarea fișelor și reacțiile adverse, iar vaccinarea o fac asistenții.

“Și acolo (n.r. centrele de vaccinare) trebuie văzut în ce măsură există scăpări. În momentul în care s-a auzit că se poate, toți cei care doresc adeverințe false, au încercat să le obțină (…). Nici nu se pune problema să fim atenți doar la medicii de familie, în mod special, pentru că vaccinarea de către aceștia s-a făcut ca ultim punct. Noi nu am fost implicați de la început, inițial au fost centrele de vaccinare unde au fost medici de toate specialitățile, începând de la medici dentiști, existând și asistenți medicali ce pot face și ei la rândul lor, același lucru (n.r.să elibereze certificate fără vaccinare)”, a declarat dr. Sandra Alexiu.

 

 

Sursă foto – dw.com