Ungaria aduce în țară încă 240 de refugiați afgani dar nu le oferă automat azil

Un al doilea grup de refugiați afgani care a ajutat forțele maghiare în războiul împotriva talibanilor a fost evacuat din Kabul și adus în Ungaria. Guvernul nu va acorda azilului automat celor 114 adulți și 126 de copii, toate persoanele și familiile vor trebui mai întâi să treacă de birourile de imigrare din Röszke și Tompa.

Ministerul maghiar de Interne a anunțat că Direcția Generală Națională pentru Poliția Străinilor va supraveghea intrarea afganilor strămutați care scapă din Kabul după preluarea talibanilor.

Toți afganii aduși în Ungaria împreună cu familiile lor au ajutat forțele maghiare și aliații săi din Afganistan. Potrivit anunțului, printre cei 240 de refugiați se numără o femeie în scaun cu roțile și un bărbat care a suferit o rană prin împușcare.

În timp ce convoiul refugiaților de la Aeroportul Ferenc Liszt ajunge în zonele de tranzit și de carantină, spune Ministerul, refugiaților li se vor oferi pachete de hrană și pentru igienă, toți vor fi verificați de medici și vor primi îmbrăcăminte adecvată acestei perioade a anului, dar si pentru perioada care urmează, anunță Hungary Today.

Cei 240 de refugiați afgani se alătură celor 96 de compatrioți, salvați și aduși în Ungaria până acum.

 

 

Sursă foto – Hungary Today