UDMR anuntă o campanie de înregistrare pentru maghiarii din România cu dublă cetățenie care doresc să voteze la alegerile din Ungaria, din 2022

Într-un comunicat de presă emis de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), se anunţă că fundaţia Eurotrans, cu sediul la Cluj-Napoca, lansează o campanie de informare pentru maghiarii din România care au cetăţenia maghiară şi care doresc să voteze la alegerile parlamentare din Ungaria de anul viitor, conform G4media.

Fundaţia Eurotrans va oferi informaţii cu privire la participarea la alegerile legislative, va acorda ajutor pentru înregistrarea şi reactualizarea datelor personale celor interesati în biroul său central sau în birourile teritoriale. De asemenea, informaţii pot fi obtinute de cei interesaţi şi prin telefon (111 420 0800 tel verde) sau de pe site-ul regisztráció.ro.

La alegerile de anul viitor din Ungaria pot participa toate persoanele care au cetăţenie maghiară, dacă datele lor personale sunt actualizate în lista electorală şi se înregistrează pentru a participa la scrutin.

În condiţiile în care un cetăţean maghiar care are domiciliu în străinătate s-a căsătorit, are un copil, respectiv a divorţat, a avut loc un deces în familie, şi-a schimbat numele sau adresa, acesta are obligaţia civică de a semnala schimbările provenite şi către statul ungar, se precizează în comunicatul UDMR.

După reactualizarea datelor personale în lista electorală, cetăţenii se pot înregistra pentru a participa la alegeri, fie online, fie în birourile teritoriale ale UDMR şi ale Fundaţiei Eurotrans. De asemenea, poate fi solicitată în continuare cetăţenia maghiară, paşaport sau carte de identitate maghiară, precum şi diverse alocaţii pentru sprijinirea familiilor, cum ar fi indemnizaţia de maternitate.

 

 

Sursă foto – udmr/facebook