Tânăr afgan, fotbalist de națională, și-a găsit moartea după ce a căzut din avionul aflat în zbor

Una dintre persoanele care, în mod tragic, au căzut dintr-un avion militar american C-17 care deja decolase de pe aeroportul din Kabul luni a fost un tânăr fotbalist afgan, potrivit agenției de știri afgane Ariana.

Zaki Anwari, în vârstă de 19 ani, era component al  echipei naționale de tineret a Afganistanului.

„Cu mare regret și tristețe, am primit informația că Zaki Anwari, unul dintre fotbaliștii de tineret ai echipei naționale, și-a pierdut viața într-un incident oribil. Anwari, la fel ca mii de alți tineri afgani, a vrut să părăsească țara, dar a căzut dintr-un avion american și a murit”, a declarat Direcția Generală de Educație Fizică și Sport din Afganistan, într-un comunicat postat pe Facebook.

Se crede că Zaki Anwar s-a blocat într-un panou al mecanismului trenului de aterizare, care se închide atunci când roțile sunt retrase. După ce echipajul aeronavei s-a străduit fără succes să închidă trenul de aterizare, s-a luat hotărârea să se aterizeze de urgență în Qatar. Filmările care deja rulau în mediul online arătau cum o parte din rămășițele umane prinse de fuselajul aeronavei lângă trenul de aterizare s-au desprins totuși de avion, căzând în gol.

Ulterior, Forțele Aeriene americane au confirmat că rămășițe umane au fost găsite în trenul de aterizare al unei aeronave, după aterizarea în Qatar.

Luni au apărut imagini de pe aeroportul din Kabul, care arătau sute de oameni alergând alături de un avion al Forțelor Aeriene americane, care începuse deja manevrele de decolare. Câțiva dintre aceștia au putut fi văzuți cum erau urcați pe părțile laterale ale avionului militar.

Rapoartele mass-media locale au indicat că cel puțin două persoane au decedat, după ce au căzut dintr-un avion militar american.

De la recucerirea Afganistanului de către talibani, zeci de mii de afgani s-au îndreptat spre aeroportul din Kabul, în încercarea de a se îmbarca într-unul din avioanele care părăsesc Afganistanul.

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto -twitter