Ministrul Educației – În guvern se vorbește despre stimulente pentru elevi în vederea vaccinării

Pentru vaccinarea elevilor în învățământul preuniversitar, “se discută despre stimulente în interiorul guvernului”, a spus luni, într-o intervenție la B1 TV, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei discuții despre încurajarea vaccinării în mediul școlar. El a precizat, însă, că “până nu va fi o decizie a guvernului nu mă voi pronunța cu privire la nicio ipoteză, pentru a nu crea confuzie în rândul a milioane de elevi și părinți”.

Sorin Cîmpeanu la B1 TV, despre stimulentele discutate în guvern:

Întrebare: Guvernul vorbește despre stimulente pentru vaccinare. V-ați gândit la un anumit tip de stimulente și pentru copii?

Sorin Cîmpeanu:Cu siguranță da. O să vă răspund punctual despre sistemul de învățământ preuniversitar. Dar înainte de asta aș vrea să vă spun că în mediul universitar, pentru studenți, beneficiind de autonomie universitară universitățile se gândesc deja, în funcție de specificul universității și de posibilitățile universității, la stimulente pentru studenți. Pentru că există autonomie universitară. Pentru învățământul preuniversitar, se discută despre astfel de stimulente în interiorul guvernului, dar până nu va fi o decizie a guvernului nu mă voi pronunța cu privire la nicio ipoteză, pentru a nu crea confuzie în rândul a milioane de elevi și părinți.”

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu