Elev după BAC-ul la română, a doua sesiune – Ce rost mai are, dacă nu l-am luat din prima? E importantă diploma de Bac, dar mai sunt oameni și fără Bac care câștigă sute de mii de euro!

39 de mii de elevi au susținut astăzi proba la română de la bacalaureat, sesiunea a doua. 36% dintre candidați au fost din generațiile anterioare. Absolvenții de liceu care au susținut examenul la Liceul Teoretic „Traian” din București au spus că subiectele au fost ușoare, chiar dacă mulți nu s-au pregătit foarte mult peste vară.

Daniel își ține o mască neagră sub bărbie. Încearcă să se adune după dezamăgirea de a-i fi picat „ce nu se aștepta”. „Eu îl așteptam pe Eminescu și a picat Creangă”, spune băiatul. Pentru că a rămas corigent la matematică, nu a putut să participe în prima sesiune la examen. S-a pregătit, și-a dat corigența și acum e fericit că a scăpat de prima probă.

Și-a luat liber de la muncă toată săptămâna pentru asta. E casier la KFC. „Momentan nu m-am gândit ce-o să fac mai departe, poate plec în străinătate. Ce-o fi, o fi, oi găsi ceva”, spune Daniel. Dacă nu ia examenul acum, nu mai vrea să încerce.  „Ce rost mai are, dacă nu l-am luat din prima? E importantă diploma de Bac, dar mai sunt oameni și fără Bac care câștigă sute de mii de euro!”

Continuarea pe Libertatea.ro

 

 

Sursă foto – bbc.com