România – Cu o lună înainte de începerea școlii, numeroși medici le recomandă părinților să nu-și vaccineze copiii, fiind în disonanță cu recomandările oficiale

Cu o lună înainte de începerea școlii, numărul medicilor din România care nu recomandă vaccinarea copiilor între 12 și 16 ani este semnificativ, însă opinia lor nu se bazează pe studii și pe argumente științifice, au declarat medici și șefi de spitale consultați de G4Media.ro. Vaccinarea tinerilor de peste 12 ani a început pe 1 iunie cu Comirnaty (Pfizer) și de la 1 august cu Spikevax (Moderna).

Șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat pentru G4Media.ro, că până pe data de 2 august au fost vaccinați 27.697 (12 – 15 ani) cu cel puțin 1 doza și 141.749 (16 – 19 ani) cu cel puțin o doza. Cei mai mulți tineri au deja schema completa de vaccinare.

De ce unii medici nu recomandă vaccinarea copiilor?

Unul dintre medicii care manifestă rețineri față de vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 16 ani a explicat pentru G4Media.ro, sub rezerva anonimatului, că la această vârstă, copiii ”sunt în perioadă de dezvoltare fizică și hormonală” și că ”încă nu se cunosc toate efectele vaccinului”.

Pe de altă parte, medicul mai susține că ”miocardita este unul dintre efectele adverse cu un procent destul de ridicat în cazul copiilor vaccinați”. El mai susține că la această vârstă, copiii au oricum ”o imunitate ridicată”.

În spațiul public, medicul oftalmolog Monica Pop este unul dintre cei mai vocali adversari ai vaccinării în general, dar și al vaccinării copiilor în particular. Într-o intervenție recentă la Antena 3, Pop a susținut că riscurile asociate vaccinurilor cresc direct proporțional cu forța sistemului imunitar, ceea ce ce ar însemna, în opinia ei, că vaccinurile vor duce la o creștere a riscului pentru tineri mult mai mare decât COVID-19.

Continuarea pe G4media.ro

 

 

Sursă foto – dw.com