Președintele Iohannis – Este o discuţie care va fi din ce în ce mai intensă dacă anumite categorii trebuie obligate să se vaccineze. La noi, sistemul de sănătate se face pe banii contribuabililor, așa că mă aştept să fiu tratat, să plec mai sănătos de acolo, nu mai bolnav

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că eventualele restricții pentru persoanele nevaccinate nu rezolvă „problema” COVID-19, ci că soluția rămâne vaccinarea, însă „nu pot să accept măsuri care duc la discriminări”. Întrebat despre introducerea obligativității pentru medici sau profesori, președintele a evitat un răspuns tranșant.

Aflat într-o vizită în parcul Comana, unde a promovat protejarea mediului, Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști despre introducerea vaccinării ca măsură obligatorie pentru anumite categorii, precum cadre medicale sau profesori.

 „Este inacceptabil ca personalul medical să nu fie vaccinat. Oamenii se duc cu încredere la spital să se facă bine, iar dacă de acolo se ia virusul, atunci obținem exact opusul a ce dorim. La noi, mare parte din sistemul de sănătate se face pe banii contribuabililor, așa că mă aştept să fiu tratat, să plec mai sănătos de acolo, nu mai bolnav”- a precizat Klaus Iohannis.

Răspunsul președintelui vine după ce, sâmbătă, într-un interviu acordat pentru Digi24, Valeriu Gheorghiță spunea că doar aproximativ 80% dintre personalul medical din țară s-a imunizat anti-Covid.

Președintele Iohannis a evitat însă un răspuns tranșant. „Este o discuţie care va fi din ce în ce mai intensă dacă anumite categorii trebuie obligate să se vaccineze”.

Șeful statului a subliniat că populația trebuie convinsă să se vaccineze, nefiind promotorul unei impuneri. „Eu cred că este foarte important să lucrăm pe conștientizare. Nu putem să constrângem oamenii să facă lucruri pe care nu vor să le facă pentru că nu le înțelegem. Trebuie să îmbunătățim campania de vaccinare pentru că pandemia nu s-a terminat”- a mai declarat Iohannis.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/klausiohannis