Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică – Cel mai probabil că școala, în preuniversitar, în semestrul 1 va fi periodic închisă, mai ales în județele cu rate de vaccinare mici, toată lumea cu mască tot timpul

Școala în sistemul de învățământ preuniversitar va fi periodic închisă în semestrul întâi, mai ales în județele cu rate mici de vaccinare a scris Răzvan Cherecheș, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, pe pagina sa de Facebook.

Acesta acuză Ministerul Educației că nu se preocupă de ventilația în clase și „de asigurarea distanțării fizice. „Rata de vaccinare este mică în România, iar copiii sub 12 ani nu pot fi vaccinați deocamdată”, a mai declarat acesta.

În opinia sa, soluția este ventilația dublată de vaccinare. „Într-o lună va reîncepe școala în condițiile în care Ministerul Educației nu pare preocupat de ventilația în clase și de modalități concrete de a obține distanțarea, rata de vaccinare este mică în România, copiii sub 12 ani nu pot fi vaccinați (deocamdată). Cel mai probabil că școala, în preuniversitar, în semestrul 1 va fi periodic închisă, mai ales în județele cu rate de vaccinare mici, toată lumea cu mască tot timpul. Ce pot face școlile și autoritățile locale ca să asigure o prezență față în față cât mai lungă? Ventilație și vaccinare. Ce putem face noi? Vaccinare”– a scris Răzvan Cherecheș pagina sa de Facebook.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/dark.side.of.public.health