Europarlamentar român, despre propunerea CE împotriva mașinilor pe benzină – Eu nu văd nicio diferență între a muri din cauza climei sau a muri de foame

Europarlamentarul român Marian Jean-Marinescu (PNL/PPE) a criticat pachetul legislativ de protecție a mediului, „Fit for 55”, propus recent de Comisia Europeană, care prevede, printre altele, ca din anul 2035 să nu mai poată fi vândute în UE mașini noi pe benzină sau motorină.

Într-o întâlnire online cu cititorii HotNews.ro și StartupCafe.ro, zilele trecute, el a arătat că pachetul de regulamente și directive europene propus de Comisia Europeană pentru a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră ale UE cu cel puțin 55 % până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990, nu ține cont suficient și de necesitatea de a apăra locurile de muncă ale angajaților din industria auto.

„Gândiți-vă că un motor electric are 400-500 de piese, pe când un motor cu combustie internă are 3-4 mii de piese. Deci deja aici discutăm de locuri de muncă foarte, foarte multe. Opiniile celor care sunt foarte, foarte verzi sunt că locurile de muncă se vor crea în alte zone. Nu am văzut până acum un studiu în acest sens. În studiul pentru ținta de 55%, cuvântul job este menționat de 15-20 de ori în acest studiu de 400 de pagini” -a spus Marinescu.

Europarlamentarul, membru al Comisiei de transport din Parlamentul European, consideră că propunerile Comisiei Europene nu au un echilibru între obiectivele ecologice și cele economice.

„Și eu cred că trebuie să facem neapărat ceva pentru a diminua efectele schimbărilor climatice, însă trebuie, în același timp, să păstrăm un echilibru în ceea ce privește economia. Eu nu văd nicio diferență între a muri din cauză de temperatură sau a muri de foame, că nu ai un loc de muncă. Deci până la urmă trebuie să avem grijă de oameni, de noi. Aici nu e vorba de ținte (de reducere a poluării – n.r.), e vorba de oameni. Și trebuie să facem în așa fel încât să asigurăm viața oamenilor. E ușor să spui reducem tot, inclusiv energia atomică. Sunt multe voci care vor acest lucru, să nu mai utilizăm combustibilii fosili, dar nu știu cu ce ne încălzim. Este foarte ușor de spus, dar greu de pus în practică” – a explicat Marian-Jean Marinescu.

 

 

Sursă foto – dacia.ro