Poliția maghiară recompensează șoferii care nu depășesc limita de viteză prin intermediul unei aplicații

Conform Police.hu, pagina oficială a instituției, Poliția maghiară va lansa aplicația OBBPoint, acesta fiind primul sistem de puncte de loialitate bazat pe viteză din lume.

Astfel, începând din primele zile ale lunii august, șoferii care instalează aplicația vor primi puncte dacă vor conduce regulat în limitele de viteză. Punctele de recompensă colectate de utilizatori prin intermediul aplicației pot fi ulterior valorificate de șoferi pentru reduceri și suveniruri la diverse magazine și furnizori de servicii.

Aplicația OBBPoint va fi disponibilă în curând pentru descărcare gratuită atât pentru aparatele Android, cât și pentru iOS. Utilizatorii vor trebui să se înregistreze, dar nu există restricții pentru alegerea  numelui de utilizator furnizat la descărcarea aplicației. Adresa de e-mail poate fi, de asemenea, una care a fost creată numai pentru aplicație și nu este utilizată pentru altceva.

Când aplicația va fi activă, aceasta va monitoriza viteza autovehiculelor în care a fost activată aplicația și, dacă șoferul nu a depășit limita de viteză pe secțiunea de drum în cauză, programul înregistrează puncte de recompensă pentru utilizator. Pe baza coordonatelor de locație, software-ul recunoaște ce limite de viteză se aplică unui traseu dat, fiind suficient de actualizat pentru a identifica restricțiile periodice. Nu va fi considerată o abatere gravă dacă un șofer va depăși viteză maximă pentru o perioadă scurtă de timp  (de exemplu pentru a depăși alt vehicul) cu condiția ca șoferul să încetinească până la limita de viteză după finalizarea manevrei.

Cu OBBPoint, nu numai adulții pot colecta puncte, ci și copiii care călătoresc în mașină sau un alt adult care călătorește lângă șofer. Sistemul este conceput pentru a rula aplicația pe două telefoane în paralel într-o mașină.

Copiii care folosesc o versiune a aplicației concepută pentru ei folosind diferite figuri ale poliției – de ex. polițiști de trafic, detectivi – îi pot construi, îmbrăca, echipa cu dispozitive speciale. Numărul punctelor colectate de copii va fi în funcție de cât de bine au condus în mod regulat adulții în a căror mașină au călătorit.

Aplicația propune și ca adulții să poată concura între ei. Pe baza punctelor lor pentru traficul regulat, utilizatorii înregistrați vor primi ranguri și vor fi organizate periodic tombole, cu premii constând în telefoane cu valoare mare sau chiar o mașină.

Aplicația OBBPoint și programul din spatele acesteia nu constituie un vitezometru certificat și nu sunt folosite pentru identificarea vehiculului și a șoferului.

OBBPoint nu este legat de o mașină, poate fi pornit și oprit de către șofer în orice moment.

 

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto – wikipedia.com