Cristian Ghinea mesaj pentru PSD – Ciolacu să facă lobby pentru PNRR-ul României

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, afirmă că liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a obișnuit „să bată câmpii” pe subiectul PNRR, ieșind mereu la televizor să spună că Planul României e lăsat în urmă, sau că nu va fi aprobat de Comisia Europeană. Ghinea repetă că cel mai tâziu în noiembrie, 2021, vor intra primii bani din PNRR în România, iar pe Ciolacu îl acuză de mare ipocrizie, pentru că pe de-o parte îl ceartă pe el că nu se aprobă mai repede PNRR-ul, iar pe de altă parte se duce să stea „cu pălăria în mână” la Frans Timmermans, cel mai puternic politician socialist din Comisia Europeană, omul care creează probleme României prin ideile sale privind condiționarea unui anumit procent de producție de energie verde.

„De ce nu se duce Ciolacu să-i ceară lui Timmermans să ne mai lase domnule cu gazele? Pe de-o parte, mă ceartă pe mine din cauza PNRR, pe de altă parte tot el se duce cu pălăria în mână la Timmermans. Frans Timmermans este cel mai puternic socialist din Comisia Europenă și este port-drapelul acestei idei, de a nu mai fi finanțată infrastructura de gaze prin PNRR. Să meargă Ciolacu la el și să facă lobby pentru PNRR-ul României”- a comentat Cristian Ghinea, în emisiune la Digi24.

Ministrul Ghinea mai arată că în acest moment se derulează discuții tehnice pe marginea propunerilor de investiții din PNRR și că potrivit înțelegerilor cu Uniunea Europeană, Planul României ar urma să fie aprobat în septembrie, 2021. În octombrie, miniștrii de Finanțe ai statelor membre vor avea și ei o întrunire pentru adoptarea PNRR-urilor, urmând ca spre finalul lunii octombrie, început de septembrie să intre în țară primii bani din PNRR, pe partea de granturi, mai precis suma de 1,9 miliarde de euro.

Ghinea a dezvăluti că discuțiile tehnice sunt concentrate pe partea de infrastructura de gaze

„Primarii vor să introducă gazele. Și mama din Colțești, Dâmbovița, vrea gazul acolo. E normal. Însă Comisia Europeană ne spune că nu mai finanțează infrastructură de gaze. Trebuie să trecem pe producție de hidrogen, pe energie verede. Sunt elemente tehnice pe care le discutăm, apoi dacă nu se ajunge la un consens, ducem discuția la nivel politic”- a comentat Cristian Ghinea, repetând că din punctul său de vedere nu e nicio problemă că planul României a rămas în calupul al doilea al țărilor care încă negociză pe marginea PNRR.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/Cristian.Ghinea.Oficial