Florin Cîțu își dorește o renegociere a ministerelor cu USR și UDMR dacă va câștiga alegerile interne din PNL. Premierul pregăteşte listele cu miniştri care vor pleca acasă

Conform Antena3.ro, Florin Cîţu vrea să renegocieze ministerele cu USR şi UDMR. Astfel, există riscul ca mulţi miniştri să plece din guvern.

Echipa lui Florin Cîţu exclude varianta ca premierul să piardă preşedinţia PNL şi s-au discutat mai multe variante de lucru.

Echipa lui Cîţu cu apropiaţii săi vor ca după 25 septembrie să aibă loc o renegociere a ministerelor cu cei de la USR şi UDMR.

De asemenea, se vorbeşte şi de o renegociere a celor două funcţii importante în ierarhia de stat, respectiv preşedintele Camerei Deputaţilor şi al Senatului.

Florin Cîţu şi-ar dori ca Alina Gorghiu, unul dintre liberalii cei mai apropriaţi de el, să fie viitorul preşedinte al Senatului, practic să negocieze cu USR-PLUS să renunţe partidul condus de Dan Barna şi Dacian Cioloş la Anca Dragu.

În schimb, ar putea să primească preşedinţia Camerei Deputaţilor, funcţie deţinută de Ludovic Orban, pentru Kelemen Hunor dacă ea va merge la UDMR sau pentru Dan Barna, dacă va merge la USR.

Dacă această funcţie va merge la USR, atunci partidul va trebui să renunţe la cel puţin două ministere importante pe care le deţin în guvern.

Rareş Bogdan, posibil viitor ministru al Dezvoltării

Vizate de PNL sunt Transporturile, Economia, Fondurile Europene şi Justiţia.

Robert Sighiartău sau Rareş Bogdan râvnesc la Ministerul Dezvoltării al UDMR.

Dacă USR cedează Transporturile, s-ar putea face inclusiv rocade în PNL. Lucian Bode să se întoarcă la Transporturi, iar Internele să fie luate de Rareş Bogdan.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/florinVcitu