Franţa – zeci de mii de persoane au protestat în stradă împotriva vaccinării obligatorii şi a introducerii paşaportului sanitar

Zeci de mii de persoane au manifestat în mai multe puncte din Paris, în acest week-end, împotriva «dictaturii sanitare», împotriva vaccinării obligatorii şi a introducerii paşaportului sanitar. Manifestaţii similare au avut loc în mai multe oraşe din Franţa. Obligativitatea vaccinării personalului medical va fi discutată de Parlament în săptămâna ce începe.

Peste 100.000 de persoane au manifestat în întreaga Franţă împotriva noilor măsuri sanitare dorite de preşedintele Emmanuel Macron.

Ministerul de Interne a numărat 136 de manifestaţii ce au mobilizat, conform statisticii oficiale, 96.000 de persoane, în întreaga ţară. La Paris, 18.000 de oameni au manifestat, potrivit ministerului de Interne.

În Paris, manifestanţii au protestat în faţa Consiliului Constituţional împotriva  «dictaturii sanitare» şi au cerut demisia preşedintelui Emmanuel Macron, cel care în urmă cu câteva zile anunţa introducerea obligativităţii vaccinării în cazul personalului sanitar precum şi a paşaportului sanitar pentru a putea intra în marile centre comerciale, cinema, terase şi cafenele, restaurante, pentru a ne putea urca într-un tren ori avion.

 

 

Sursă foto – france24.fr