Ministrul Educației aruncă vina pe profesori pentru situația de la Bac – Patru evaluări la aceeași lucrare, patru note diferite

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a adus din nou în discuție, marți seară, la Digi24, necesitatea introducerii unui sistem informatizat de corectare, pentru a fi eliminate erori precum cele înregistrate anul acesta, când 53.000 de note au fost modificate, la Bacalaureat.

56.000 de contestaţii au fost depuse după examenul de Bacalaureat și 53.000 de note au fost modificate în urma recorectării, două treimi dintre acestea fiind crescute.

Ministrul a dat exemplul unei lucrări evaluate de patru profesori diferiți, care a fost notată cu patru note diferite.

 „Subiectivismul e foarte pronunțat. Noi avem nevoie de corectare obiectivă, făcută de un soft care nu mai greşeşte când e vorba de întrebari tip grilă. Încă există neîncredere în tot sistemul că vom avea de la anul corectare informatizată, pentru a elimina ce s-a întamplat acum. Pentru Bac vom avea un test pilot”– a punctat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a subliniat că există zeci de profesori care au greşit la corectarea lucrărilor; acestora li se va interzice, pe viitor, să ia parte la examene naționale, din postura de corectori.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu