Marian Preda, rectorul Universității din București despre colegiile non-universitare –”Găselnița aceasta, să îi admitem fără Bacalaureat și după aceea mai vedem dacă iau BAC-ul, nu mi se pare în regulă”

Contactat de Edupedu.ro cu privire la proiectul Romania educată la a cărei dezbatere a fost prezent, rectorul Marian Preda a declarat că “o parte din țintele pe termen lung, pentru 2030, sunt îndrăznețe, sunt corecte în sensul de direcție bună și dacă le vedem și defalcate pe perioade mai scurte, și prin ținte intermediare și un program de implementare mult mai clar, eu cred că e bine pentru învățământul din România și eu, personal, și Universitatea din București susținem lucrul acesta”.

Marian Preda, rectorul Universității din București, a treia universitate din țară ca număr de studenți, a declarat: “nu mi se pare normal să treci peste nivelul liceu fără diplomă de Bacalaureat. Cred că lucurile sunt clare: dacă există o formă de Bacalaureat alternativă pentru liceele tehnologice sau vocaționale, eu pot să înțeleg, dar trebuie să închei un ciclu. Din punctul meu de vedere, nu trebuie să se discute despre accesul la astfel de forme preuniversitare dar postliceale“.

“Este un nivel intermediar între liceu și universitate pe care îl înțeleg, poți să ai tehnicieni pe care îi pregătești după liceu, în special după liceu industrial dar nu numai, însa mi se pare normal să închei ciclul anterior înainte să intri în următorul. Deci găselnița aceasta – să îi admitem fără Bacalaureat [la colegiile non-universitare organizate în universități – N.Red.] și după aceea mai vedem dacă iau BAC-ul – nu mi se pare în regulă”- a precizat Preda.

 

 

Sursă foto – bbc.com