Școala online produce rezultate – 42 de licee fără niciun elev promovat iar aproape un sfert dintre elevii cu 12 clase nici nu s-au înscris la BAC

Conform datelor furnizate de Ministerul Învățământului, la examenul pentru Bacaleureat 2021, la nivel național au fost înregistrate 42 de licee tehnologice care nu au niciun elev promovat, înainte de analizarea contestațiilor depuse. Unele dintre aceste licee tehnologice ar putea să ieși de pe lista liceelor cu promovare zero după analizarea contestațiilor. Anul acesta au fost depuse 55.982 de contestații.

Totuși, rata de promovare (înainte de contestații) este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de 2020, atunci  când rata de promovare a fost 62,9%. Astfel, aproape 7 din 10 elevi care au susținut Bacalaureatul în 2021 au obținut media de cel puțin 6, fiind astfel declarați promovați.

Liceele tehnologice înregistrează, înainte de contestații, cea mai scăzută rată de promovare, astfel că doar 49,7% dintre elevi au reușit promovarea. Procentul de promovare al elevilor de la liceele cu profil Teoretic este de 84,8%.

Tot din datele făcute publice de Ministerul Învățământului, anul acesta 23% dintre elevii din clasele terminale de liceu au ales să nu se înscrie la examenul de bacalaureat.

Notele de la prima sesiune de bacalaureat obținute după contestații vor fi publicate pe 9 iulie. A doua sesiune de bacalaureat se va desfășura între 16 și 19 august, iar rezultatele vor fi afișate pe 31 august.

Condițiile pe care un participant la bacalaureat trebuie să le îndeplinească sunt următoarele:

  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțîn) la fiecare dintre acestea;
  • susținerea/ echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

 

 

 

Sursă foto – france24.fr