China 100 de ani de comunism – Xi Jinping: Nu vom permite nimănui să intimideze, persecute sau subjuge China

Preşedintele Xi Jinping a avertizat joi, în discursul livrat la cea de-a 100-a aniversare a Partidului Comunist Chinez, cu privire la „agresorii” Chinei şi a spus că cei care încearcă să intimideze Beijingul „îşi vor sparge capetele de Marele Zid din Oţel”, relatează BBC.

Declaraţiile lui, făcute într-o perioadă în care China este criticată la nivel mondial pentru represiunile din Hong Kong şi presupuse abuzuri asupra drepturilor omului în provincia Xinjiang, au fost aplaudate de 70.000 de persoane prezente la eveniment.

Relaţiile dintre SUA şi China sunt de asemenea tensionate, mai ales legat de Taiwan. În timp ce Taiwanul democrat se vede ca stat suveran, Beijingul este convins că insula este o provincie separatistă.

Xi a spus că ţara pe care o conduce menţine „un angajament de neclintit” privind unificarea cu Taiwanul.

„Nimeni nu ar trebui să subestimeze determinarea, dorinţa şi capacitatea poporului chinez de a-şi apăra suveranitatea naţională şi integritatea teritorială”, a afirmat el.

Partidul Comunist Chinez a fost fondat în 1921 şi a venit la putere în urmă cu 72 de ani, după un îndelungat război civil.

 

 

Sursă foto – france24.fr