Combinatul COS Târgoviște a intrat în faliment după decizia Tribunalului Târgoviște. Locurile de muncă a peste 900 de angajați sunt în pericol

Tribunalul Târgoviște a pronunțat miercuri hotărârea prin care Combinatul COS Târgoviște (fost Mechel) a intrat în faliment, potrivit minutei de ședință. Combinatul a avut anul trecut pierderi de peste 62 milioane lei, față de profitul net din 2019 de peste 140 milioane lei. Numărul salariaților a scăzut de la 1.311 la 921.

Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște este în procedură de insolvență din februarie 2013 și este singurul producător de oțel-beton cu ciclu complet din România. Combinatul s-a aflat în portofoliul grupului rus Mechel, iar acum este controlat de offshore-ul cipriot Mazur Investments Ltd cu 86 %. Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) deține 4 %, iar restul e deținut de mici acționari. Administratorul special al combinatului este cetățeanul rus Oleg Shvedakov, născut în 1973 în fosta URSS.

Potrivit profit.ro, activul funcțional industrial „Producere oțel de construcții” al COS Târgoviște a fost evaluat la aproape 302 milioane lei de către administratorii judiciar și special.

 

 

Sursă foto – costargoviste/website