Franța intenționează să impună obligativitatea vaccinării împotriva Covid19 pentru personalul medical

Male doctor using mobile phone at hospital. Medical healthcare and doctor service.

Guvernul francez va impune vaccinarea angajaţilor sanitari dacă 80% dintre aceştia nu au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19 până în septembrie.

Obiectivul nostru este ca până în septembrie, cel puţin 80% dintre angajaţii din căminele de bătrâni şi unităţile medicale să primească cel puţin o doză de vaccin”, au scris miniştrii Sănătăţii, Olivier Véran, şi al Autonomiei, Brigitte Bourguignon, în această scrisoare adresată directorilor de spitale şi căminelor de bătrâni, datată luni.

„În caz contrar, vom deschide calea pentru vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din domeniul sanitar”, au adăugat ei, desemnând în special căminele de bătrâni şi unităţile de tratament de lungă durată dedicate persoanelor de peste 60 de ani şi aflate, de obicei, în custodia unor spitale (USLD) unde „doar 55% dintre angajaţi au primit cel puţin o doză de vaccin”.

„Acest lucru este insuficient şi nu este o situaţie normală în ceea ce priveşte fragilitatea rezidenţilor, într-un context de ameninţări legate de apariţia şi răspândirea anumitor variante îngrijorătoare”, au insistat cei doi miniştri.

Guvernul francez a precizat astfel pentru prima dată obiectivul său de acoperire a vaccinării în rândul personalului medical, după mai multe avertismente.

Marţi dimineaţă, ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, a ameninţat din nou la radio FranceInfo că va face vaccinarea „obligatorie” în septembrie pentru personalul medical dacă „munca de convingere” nu este suficientă pe timpul verii.

 

 

Sursă foto –  france24.fr