Cîţu răspuns pentru Orban – Alegerile din PNL sunt despre preşedintele PNL

Premierul Florin Cîţu, candidat pentru şefia PNL, afirmă că alegerile interne sunt doar despre preşedintele partidului, nu despre alte funcţii. ”Nu am văzut undeva cu asterix în Statut să scrie ceva despre funcţia de premier sau despre alte funcţii din Parlamentul României”, a afirmat Cîţu.

”Alegerile din PNL sunt despre preşedintele PNL. Mai sunt şi despre prim-vicepreşedinţi şi întreaga conducere executivă. Nu am văzut undeva cu asterix în Statut să scrie ceva despre funcţia de premier sau despre alte funcţii din Parlamentul României sau din altă parte”- a declarat, marţi seară la Digi 24, Florin Cîţu.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohanns îl susţine, Cîţu a afirmat: ”Da, cu siguranţă. Mă susţine în această declaraţie”.

Şeful statului a declarat, marţi, întrebat dacă e mai bine ca preşedintele PNL să fie premier sau invers, că aşa cum este acum situaţia este foarte bine.

”Aşa a decis coaliţia prin vot şi premierul nu se stabileşte prin vot de partid, ci prin vot în Parlament, ceea ce s-a şi întâmplat”- a afirmat şeful statului.

Premierul a declarat, în repetate rânduri, că are o relaţie bună cu preşedintele Klaus Iohannis, însă acesta nu se va implica în alegerile interne din PNL.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/florinVcitu