Ministrul Educației – Apelez la înțelegerea părinților și cadrelor didactice pentru a promova importanța vaccinării, inclusiv în rândul elevilor cu vârsta între 12 și 17 ani

„Apelez la înțelegerea părinților, la înțelegerea cadrelor didactice și celorlalți angajați din învățământ, pentru a promova importanța vaccinării inclusiv în rândul elevilor cu vârsta între 12 și 17 ani” – a subliniat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, la ședința de la sediul guvernului privind campania de vaccinare a copiilor și tinerilor, care, sub conducerea prim-ministrului Florin Cîțu, a reunit reprezentanți ai UNICEF, ai Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți și ai  Consiliului Național al Elevilor.

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că până în prezent s-au vaccinat 98.134 de minori cu vârste între 12 și 17 ani și că dintr-un raport privind dorința de vaccinare a elevilor, rezultă că 45,5% dintre ei consideră că este foarte important și important să se vaccineze.

Vaccinarea în număr cât mai mare a populației, inclusiv tineri și copii, precum și toate celelalte măsuri preventive, a accentuat ministrul educației, „vor genera o stare de siguranță care ne va putea permite să reluăm procesul educațional în data de 13 septembrie normal, așa cum, repet, ne dorim cu toții”. Mininstrul a mulțumit încă o dată pentru sprijinul acordat în promovarea și derularea campaniei de guvern și de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, de reprezentanții elevilor, părinților și profesorilor: „Apelăm la sprijinul dumneavoastră în continuare. Mulțumesc!”

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu/photos/?ref=page_internal