Incendiu la Spitalul de Copii din Iași. Focul a pornit în secția de Terapie Intensivă

Un incendiu a izbucnit, marţi, la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Ministerul Sănătății a anunțat că în total 30 de persoane au fost evacuate din salon. De asemenea, ISU a transmis că incendiul a fost lichidat și că nu au fost raportate victime.

ISU Iași a transmis, marți seara, că în total 31 de persoane au fost evacuate preventiv printre care 13 copii, 11 cadre medicale și 7 părinți. De asemenea, aceștia au mai transmis că în jurul orei 20.30 Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat. Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că pompierii au ajuns la Spitalul de Copii Sf. Maria, din Iași în aproape 6 minute de la primirea apelului.

 „La scurt timp de la ajungerea forțelor de intervenție, incendiul a fost localizat fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți. Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea preventivă a 13 copii de la etajele 2 și 3, 11 cadre medicale și 7 aparținători.Persoanele evacuate erau internate pentru afecțiuni obișnuite pediatrice și nu se aflau în tronsonul afectat de incendiu”, se arată în comunicatul transmis de DSU. Clădirea spitalului are aviz de securitate la incendiu iar cauzele producerii acestuia sunt in curs de stabilire”- a mai precizat sursa citată.

 

Sursă foto – iasi.group/facebook.com