Finala EURO 2020 la Budapesta? Guvernul de la Londra nu renunță la carantina de 10 zile la intrarea în Marea Britanie

Stadionul Wembley din Londra ar putea fi înlocuit ca loc al finalei Euro 2020 în conformitate cu un plan de urgență anunțat de UEFA, iar alternativa cea mai convenabilă pentru disputarea finalei pare a fi Budapesta.

Acest anunț vine după ce Federația Engleză de Fotbal a fost avertizată de UEFA că semifinalele și finala Euro ar putea fi mutate din Londra, în cazul în care legislativul britanic nu va renunta la carantina obligatorie de 10 zile la intrarea în țară pentru cei ce vin sau se întorc din țările aflate pe listele portocalii sau roșii pentru oficialii UEFA.

În cursul acestei zile, Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a anunțat că țara sa nu renunță la carantina de 10 zile la intrarea în țară, din cauza creșterii numărului de infectări cu virusul COVID-19 raportate în ultima săptămână în Marea Britanie: „Vom face ceea ce trebuie pentru ca țara să fie în siguranță în ceea ce privește COVID-19. Evident, aceasta va fi prioritatea noastră și vom discuta cu UEFA pentru a vedea ce își doresc cei de acolo și dacă vom putea face anumite excepții. Însă prioritatea trebuie să rămână sănătatea public”.

Conform publicației britanice The Times, UEFA  a cerut autorităților britanice renunțarea la carantină pentru 2.500 de persoane (oficiali UEFA și FIFA, politicieni, sponsori), până acum fără un răspuns afirmativ din partea guvernului Marii Britanii. Legislativul britanic a recunoscut că modificarea legii privind restricțiile la frontieră pentru VIP-uri ar putea provoca controverse într-un moment în care milioane de britanici nu sunt în măsură să își petreacă vacanța în străinătate, din cauza restricțiilor în vigoare.

Puskás Arena din Budapesta se pare că este alegerea forului european fotbalistic pentru o eventuală mutare a locației disputării semifinalelor și finalei Euro 2020, având în vedere că arena maghiară este singura din cadrul Euro 2020 în care accesul publicului este permis în proporție de 100%, iar Ungaria are restricții de călătorie mult mai puțin stricte decât Marea Britanie.

De altfel, Federația Maghiară de Fotbal a declarat astăzi pentru publicația Reuters că „Organizatorii maghiari se vor concentra asupra celor trei meciuri rămase la Budapesta. În același timp, Federația Maghiară de Fotbal este întotdeauna gata să găzduiască un prestigios eveniment de fotbal. ”

O decizie referitoare la locul desfășurării semifinalelor și finalei Euro 2020 este așteptată în următoarea perioada.

 

 

Autor – Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto – dw.com