Formularul de Feedback trebuie distribuit fie în ultima săptămână din acest semestru, fie în săptămâna 13-18 septembrie, în situații excepționale. Ce se întâmplă cu profesorii care nu fac acest lucru?

Ministerul Educației recomadă colectarea feedbackului de la elevi electronic prin aplicații „deja existente”, enumerând două dintre acestea, Google Docs și Teleskop.

În adresa trimisă inspectoratelor școlare se spune că formularele de feedback sunt obligatorii.

 „Ținând cont de prevederile ordinului ministrului educației nr. 3.864 / 2021 pentru aprobarea metodologiei de acordare a feedbackului pentru activitatea de învățare, predare și evaluare în învățământul preuniversitar, vă transmitem următoarele:

Colectarea datelor se va face, de regulă, în ultima săptămână de școală din fiecare semestru. În situații excepționale ce țin de contextul actual al pandemiei, colectarea datelor pentru semestrul în curs se poate face și în prima săptămână din semestrul I al anului școlar 2021-2022.

Recomandăm ca formularele să fie completate de către elevi în format electronic, pe una dintre platformele sau aplicațiile electronice educaționale deja existente (Google Docs, Teleskop etc.)Cadrele didactice au posibilitatea de a îmbunătății formularul cu întrebări relevante pentru condițiile specifice în care își desfășoară activitatea.Chestionarul se poate aplica și tradus în limbile minorităților naționale.”

Fișa de feedback și metodologia de acordarea acestuia au fost publicate în Monitorul Oficial pe 8 iunie și intră în vigoare de la data publicării, potrivit ordinului de ministru nr. 3.864/2021. Prevederile se aplică și pentru acest final de semestru, în document nefiind nicio precizare despre faptul că s-ar aplica de la începutul anului școlar viitor sau vreun alt reper temporal.

Prin metodologie, profesorii sunt obligați să colecteze feedback de la elevi despre activitatea de predare-învățare-evaluare, iar elevii pot completa documentul opțional. Deși procedura este obligatorie, nu există vreo sancțiune prevăzută.

 

 

Sursă foto – dw.com