Proiectul pentru educație sexuală în școli a iscat dezbateri aprinse. Senator USR – Avem cea mai tânără bunică din lume, la 23 de ani

Educaţia sexuală în şcoli a iscat miercuri din nou dezbateri aprinse, de această dată în Senat. După ce textul legii a fost trimis la reexaminare de către preşedintele Klaus Iohannis, proiectul a încăierat chiar şi partidele din coaliţie. Singura formaţiune de acord cu solicitările preşedintelui este USR PLUS.

Liberalii şi reprezentanţii UDMR s-au ferit să-și exprime un punct de vedere la dezbaterile de miercuri. În acest timp, UNICEF plasează România pe locul al doilea în Uniunea Europeană la numărul de mame adolescente, după Bulgaria.

„Avem cel mai mare număr de mame minore din Europa, avem cel mai mare număr de tineri infectați cu HIV din Europa, avem cea mai tânără bunică din lume, de doar 23 de ani, cea mai mare incidență de cancer de col uterin.  Aproximativ 700 de femei sub 15 ani, în fiecare an, devin mame”, a arătat, de la tribuna Senatului, senatorul USR PLUS Irineu Darău.

Unii aleşi nu concep ca noţiuni de educaţie sexuală să fie predate copiilor fără acordul părinților. Senatorul PSD Titus Corlățean critică expunerea de motive a legii.

„Vă citez între măsurile care trebuie puse în practică la copilașii între 0 si 4 ani. La secțiunea „sexualitate”, citez: bucuria și plăcerea de a atinge propriul corp. Acest timp de mizerie, ca părinte și – mai nou – ca bunic, care am niște responsabilități în viața socială și de familie, mie îmi generează o reacție profund contra unei astfel de modalități și ideologii neomarxiste de a impune călcarea în picioare a inocenței copiilor noștri. Și punct”- a spus senatorul PSD Titus Colățean.

 

 

Sursă foto – dw.com