Papa Francisc se va întâlni cu președintele și premierul Ungariei, conform MKPK

În ultimele zile, mai multe ziare maghiare au publicat informația conform căreia Suveranul Pontif Sanctitatea Sa Papa Francisc nu vrea să se întâlnească cu liderii de stat maghiari, din cauza politicii guvernului ungar din timpul crizei refugiaților, știre preluată și de publicații din afara Ungariei.

Astăzi, Conferința Episcopală Catolică Maghiară (MKPK) a infirmat această informație: „Papa Francisc se va întâlni cu președintele János Áder și cu primul ministru Viktor Orbán într-o vizită de o zi în Ungaria, în septembrie.

Înainte de Liturghie, este planificat să ne întâlnim separat cu liderii statului maghiar, președintele János Áder, prim-ministrul Viktor Orbán, membri ai guvernului și alți lideri de stat de rang înalt”.

Conferința Episcopală Catolică Maghiară (MKPK) regretă că „informațiile false și interpretările greșite” ale programului Papei din Ungaria au fost publicate în mass-media maghiară și internațională.

„Nu este realist să se zvonească faptul că Sfântul Părinte a exclus pe cineva din programul său”, au mai declarat liderii MKPK.

Papa Francisc va ajunge în Ungaria pe 12 septembrie 2021, la Liturghia de Închidere a celui de-al 52-lea Congres Internațional Euharistic.

 

 

Autor – Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto – dw.com