VIDEO – O elevă cu nevoi speciale a fost umilită de două colege într-un liceu din Timișoara. Conducerea liceului a fost demisă

Scenele revoltătoare au avut loc luni, la un liceu din Timișoara. O elevă de 15 ani, cu nevoi speciale, a fost agresată de două colege, iar momentul, care s-a petrecut într-o sală de clasă, a fost filmat de alți doi adolescenți. După ce imaginile au apărut în presa locală, Poliția s-a autosesizat, iar Inspectoratul Școlar Timiș a decis demiterea conducerii liceului.

În imaginile filmate chiar de doi colegi ai fetei, se vede cum adolescenta de 15 ani este umilită de două fete. Incidentul s-a petrecut într-o clasă de la Liceul Alimentar din oraș, chiar în timpul orelor.

„Vorbește, mă! Tu chiar vrei bătaie în loc să vorbești? Îți rup părul. Nu mai trage că îți rup părul. Când vorbești cu mine la mine te uiți”- îi spune una dintre agresoare fetei.

Vă avertizăm că imaginile vă pot afecta emoțional. –  VIDEO

Mama elevei agresate –

„Au amenințat-o” „O trag de păr, îi dau o palmă și își bat joc de ea că nu vorbește”, a declarat mama elevei pentru Tion.ro, care a precizat că fata ei este un copil cu nevoi speciale, care nu prea vorbește. „Știu doar că e maltratată fiică-mea. Nu mi-a povestit nimic, e o fire mai tăcută, e cu retard mintal și cu sindrom hiperkinetic. Atâta știu că una din fete are 18 ani și mai e o fată de 15 ani. (…) Fata este în clasa a IX-a, asta s-a întâmplat în laborator, nu înțeleg unde a fost profesoara, de ce sunt nesupravegheați. Îi e și frică la fată să îmi spună, pentru că au amenințat-o, nici nu vrea să-mi spună” – a spus mama adolescentei, care a mărturisit că se teme să își mai trimită copila la școală.

Continuare –  Libertatea.ro

 

 

Sursă foto – france24.fr