Vasile Dâncu – 44% dintre români recunosc că nu au un plan post-pandemie, 8 din 10 cred că statul a intervenit prea puțin în viața economică și socială

Profesorul Universitar, Vasile Dâncu (PSD), a participat astăzi la conferința COVID & Societate: schimbări și perspective ale societății în perioada pandemiei” organizată de Revista Sfera Politicii, editată de Fundația Orient Express, în parteneriat cu Pentagon Marketing & Research. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Exim Bank, Romgaz și Transgaz.

”Oamenii au înteles că este importantă proximitatea și accesibilitatea, conexiunea. Ceea ce se intamplă în România începe să arate ca o societate ce devine mult mai solidară. Există o posibilă limitare a extremismelor și a partidelor noi. Avem în față o multipolaritate politică. Partidele mainstream au o problemă, mai ales cu plaformele populiste. La baza populismului nu să frica ci anxietatea. Frica creează supunere iar anxietatea generează adeziune la extreme. Noi am rămas în zona fricii mai ales. Suntem martorii unei șoșocizare a politicii românești.

Politica confruntationistă a castigat foarte mult. Am vrut să vedem cât de mare este distanța politică între putere și opoziție. La intrebarea dacă exista un partid ce ar trebui desființat prin lege, avem 20% care vor ca adversarul să fie scos în afara legii. Doar 24% dintre români cred că nu ar trebui desființat niciun partid. 21% din PSD, 28% PNL, 35% USR cred că AUR ar trebui să fie desființat.

44% dintre români recunosc că nu au un plan post-pandemie, 8 din 10 cred că statul a intervenit prea puțin în viața economică și socială iar 60% dintre români cred că guvernul Cîțu nu va ajunge la final mandat, este o credință care se păstrează și  în zona votanilor USR și PNL.” – a spus Vasile Dâncu

 

 

Sursă foto – alert 24.ro